top

PULPETY

2 burgery The Fish

250 g makaronu razowego np. penne lub innego

250 g świeżego szpinaku

Łyżeczka świeżego posiekanego chili
2 ząbki czosnku pokrojone w cienkie plastry

2 łyżki suszonych pomidorów pokrojonych w cienkie paski

Oliwa z oliwek
50 ml białego wina

Sól / pieprz

Łyżka tartego twardego sera typu parmezan + odrobina do posypania

 

Z każdego burgera zrób 4 pulpety. Usmaż na patelni i dopraw do smaku. W dużym garnku zagotuj wodę i przygotuj makaron wg. przepisu na opakowaniu. Dodaj na patelnię chili, czosnek i suszone pomidory. Krótko podsmaż. Wrzuć szpinak i podlej białym winem, wymieszaj. Gdy szpinak się skurczy dodaj ser i skoryguj doprawienie. Połącz z makaronem. Przełóż na talerz. Dodaj pozostały parmezan.

EnglishPoland