PULPETY

2 burgery The Fish
250 g makaronu razowego np. penne lub innego
250 g świeżego szpinaku
Łyżeczka świeżego posiekanego chili
2 ząbki czosnku pokrojone w cienkie plastry
2 łyżki suszonych pomidorów pokrojonych w cienkie paski
Oliwa z oliwek
50 ml białego wina
Sól / pieprz
Łyżka tartego twardego sera typu parmezan + odrobina do posypania
Z każdego burgera zrób 4 pulpety. Usmaż na patelni i dopraw do smaku. W dużym garnku zagotuj wodę i przygotuj makaron wg. przepisu na opakowaniu. Dodaj na patelnię chili, czosnek i suszone pomidory. Krótko podsmaż. Wrzuć szpinak i podlej białym winem, wymieszaj. Gdy szpinak się skurczy dodaj ser i skoryguj doprawienie. Połącz z makaronem. Przełóż na talerz. Dodaj pozostały parmezan.